Hi ha acord entre les parts per tal d´intentar evitar l´enderroc del Sun Village. L´Ajuntament ha arribat a una entesa amb la part que va presentar el recurs contenciós-adminstratiu contra l´acord de Ple de 13 de setembre de 2001, que va servir per donar la llicència d´obres per construir l´edifici.

L´acord contempla que l´Ajuntament haurà de pagar 374.231,04 euros d´indemnització i 30.000 euros de costes judicials a la part recurrent i, com a contrapartida, les dues parts demanen ara al Tribunal Superior de Justícia que declari la impossibilitat d´execució de la sentència.

En el cas que la sentència d´enderroc arribés a executar-se, hi hauria un bon nombre de famílies que perdria les seves propietats i l´Ajuntament hauria de pagar una indemnització d´uns 12 milions d´euros, segons una estimació que es va fer el 2009.

L´acord entre l´Ajuntament i l´altra part es va traduir en un conveni signat el 23 de desembre de 2015. Aquest conveni es va ratificar per unanimitat de tots els regidors amb un acord de Ple de 15 de gener i ara ja és a mans del tribunal, que haurà de decidir.

En un acte públic que es va celebrar aquest dijous al Centre Cívic, l´alcaldessa, Isabel Maria Cortada, i l´advocat que representa els interessos de l´Ajuntament, Narcís Pérez, van donar explicacions públiques sobre aquest acord.

L´alcaldessa es va mostrar satisfeta per les gestions dutes a terme, però va demanar prudència i va recalcar que el problema no està resolt perquè ara s´hauran de pronunciar els membres del tribunal.