Amb la primavera, es reinicia el cicle de la vinya a l´Empordà, a la Costa Brava, i amb ella neix Vívid, el primer festival del vi de l´Alt Empordà i Baix Empordà, promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb què es vol donar a conèixer el món i el producte del vi mentre es practica enoturisme a la destinació. El festival del vi, Vívid, és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística -al mes d´abril- amb què, d´una part, es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d´experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava, i, d´altra part, portar a terme una acció més que computi en el procés d´obtenció de la certificació ruta del vi, que atorga ACEVIN (l´Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l´Estat).

Vívid es compon d´un programa de més de setanta activitats i promocions que es desenvoluparan a les comarques de l´Alt i el Baix Empordà i que inclou des de cursos d´iniciació i tastos dirigits; tallers de cuina i vi; jornades de portes obertes, teatre; música i poesia maridades amb vi; tractaments de vinoteràpia a activitats en la natura com enosenderisme i enocaiac.

La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com de 107 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

El president de la Diputació, el llançanenc Pere Vila, comentava durant la presentació del Vívid, feta dies enrere a Barcelona, que just ara "el vi empordanès està vivint un dels moments més dolços de la seva història, coincidint, també, amb l´excepcional moment de la gastronomia gironina".

Garriguella obre el teló

La cooperativa de Garriguella serà l´encarregada de donar el tret de sortida d´aquesta edició Vívid, aquest divendres, a partir de les vuit del vespre amb un taller de cocteleria creativa impartit pel jove Gerard Ruiz.

Un total de 95 entitats i associacions, entre ells 27 cellers vinícoles i 10 municipis, participaran en els actes d'aquesta edició Vívid, segons el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos.

L'edició d'aquest any de Vívid coincideix amb la celebració de Catalunya com a regió europea gastronòmica, el 50è aniversari de la creació de l'escola de gastronomia de Girona i en la celebració de l'any enogastronòmic de Girona, iniciativa llançada pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, que aquest any 2016 celebra el seu quarantè aniversari.

Cada any més

Vívid és el primer festival del vi de l'Alt i el Baix Empordà amb el qual es dóna a conèixer el vi empordanès mitjançant activitats i experiències enoturístiques. La primera i segona edició del Vívid proposaven 55 activitats i promocions el 2014, i 109 el 2015, i van comptar amb 3.000 i 5.748 participants respectivament.

El vi empordanès, produït a la DO Empordà, prové de 55 municipis ocupant una extensió de 2.000 hectàrees de vinya i aplegant 330 viticultors i 50 cellers. Contribueix a la preservació del territori i el paisatge i la dinamització de l'activitat rural d'una demarcació i l'activitat turística d'una destinació.