Set persones van morir aquest dissabte al matí a la N-II, a Pont de Molins, en un brutal xoc lateral entre un vehicle francès que circulava en sentit sud a gran velocitat i un altre amb tres ocupants que anaven al Pertús a treballar. L'accident es va produir cap a dos quarts de set del matí. Sis de les set víctimes mortals no duïen el cinturó de seguretat. L'únic supervivent, un noi de Figueres de 34 anys i conductor del vehicle que anava direcció França, continua a l'Hospital Trueta, a l'UCI.

Segons les primeres investigacions, un cotxe, un Volkswagen Golf, que anava en direcció a Figueres ocupat per cinc persones d'entre 19 i 22 anys, circulava amb excés de velocitat per aquest tram de via quan a l'altura del revolt del punt quilomètric 763 va perdre el control després de fer un gir brusc i va començar a derrapar fins a impactar contra l'altre vehicle, que no va tenir escapatòria.

A l'interior del cotxe francès -que va quedar completament trinxat-, hi van trobar diversos feixos de bitllets, amb una quantitat encara desconeguda, si bé el més gruixut contenia uns 5.200 euros.

Tots els ocupants del vehicle francès, que anaven sense cinturó, van morir a l'acte. El conductor era veí de Perpinyà i tenia 22 anys mentre que dos més, que eren germans de 22 i 20 anys, eren naturals del Marroc amb permís de residència a França. Un quart ocupant, un jove de només 19 anys, era un tunisià resident a Tolosa mentre el cinquè anava indocumentat. Les autòpsies hauran de deteminar ara si havien consumit alcohol o estupefaents, mentre la investigació penal continua oberta.

A l'altre turisme, hi anaven tres joves veïns de Figueres, que es dirigien al seu lloc de feina, un restaurant a la banda francesa del Pertús, als Límits. Dos dels ocupants van morir. Es tracta d'un home de nacionalitat colombiana, de 38 anys, que s'havia casat feia uns mesos i tenia la dona a Colòmbia. L'altre era de nacionalitat marroquina i tenia 31 anys.

El conductor, únic supervivent de la tragèdia, va sobreviure a l'impacte, segons el conseller d'Interior Jordi Jané, perquè duia el cinturó. De fet, només el portaven ell i el copilot, que també va morir. Es tracta d'un català de 34 anys que va ser traslladat al Trueta amb ferides de gravetat. Dissabte a la tarda el van operar i continuava en estat greu a l'UCI.

Arran del greu accident es van activar els protocols i al tanatori de Figueres un equip del SEM atenia els familiars i coneguts de les víctimes.

Malgrat que els cossos no es traslladaran al tanatori fins aquest diumenge, dissabte a primera hora alguns companys de feina dels nois de Figueres es van acostar fins al centre, consternats.

La ciutat ha decretat dos dies de dol i dilluns es farà un minut de silenci.