Els Mossos d'Esquadra van començar ahir a reduir el fort desplegament policial al barri de Sant Joan de Figueres quatre dies després del tiroteig però asseguren que mantindran la zona controlada. Ahir, tres patrulles de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) continuava controlant els tres principals accessos al barri mentre dues patrulles més transitaven els carrers. La intenció és anar-ho rebaixant de forma paulatina.

Després de l'incident de dijous a la tarda, tant Mossos com Guàdia Urbana van endegar un fort dispositiu per evitar conflictes i intentar detenir els implicats en l'intercanvi de trets. Tot i la reducció anunciada per Interior, es mantene controls per identificar vehicles sospitosos que entrin i surtin de la zona. Des del Consell de Savis del barri, però, lamenten que l'«excés» de controls dificulti la tornada a la normalitat. Malgrat això, des de Mossos han assegurat que no desapareixeran del tot.

El tiroteig es va produir pels volts de les set del vespre i no va provocar ferits. Segons les investigacions, es van localitzat fins a vuit impacte de bala en cases i cotxes estacionats a l'encreuament entre els carrers Doctor Fleming i Ochoa. Tot i que continua oberta, tot apunta a que familiars del Dientes pretenien disparar contra el a Manuel Fernández Cortés, àlies el Mime. Segons sembla, l'intercanvi de trets s'hauria produït almenys entre dos i tres persones, una de les quals podria ser el mateix Mime, que hauria aconseguit amargar-se. També que alguns s'haurien disparat amb els cotxes amb què van fugir en marxa.