El regidor del PP a Castelló d'Empúries, Julià Genovés, assegura que CiU, Plataforma i Udem han incomplert des del primer moment els acords que els van portar a sumar-se al govern després que pocs dies abans haguessin decidit permetre que fos alcalde Salvi Güell (ERC), que va guanyar les eleccions. A més, denuncien que en nou mesos no han volgut reunir-se ni en una ocasió tots els membres del govern per debatre els temes. El pacte incloïa el tema de la treballadora municipal a qui no s'ha volgut apujar el sou després d'assumir la direcció de diferents àrees.

Genovés posa sobre la taula que el primer incompliment va ser just després d'entrar al govern quan a les quatre tinences d'alcaldia pactades en van sumar una cinquena, amb un regidor més de CiU, «sense cap mena d'avís o acord».

El tema en què coincideixen que ha acabat de trencar el pacte ha estat el del sou de la treballadora municipal, Alicia Fuentes. Genovés explica que es va decidir que fos la persona encarregada de dirigir les àrees que assumia el regidor popular Nicola Bruzzese -promoció economica i turisme. Es va nomenar l'11 d'agost de 2015 com a cap del departament de Promoció Economica, Comerç i Ocupació i cap del departament de Promoció Turística. Explica que es va acordar que no es complementaria el sou fins a gener de 2016 incloent la partida als pressupostos. Però al gener es va decidir que continués sense cobrar més. A partir d'aquí es va produir l'estira-i-arronsa entre el PP que «exigíem el compliment de l'acord» per evitar, com ha passat, que abandonés els càrrecs, i la resta de regidors que van arribar a aprovar per Junta de Govern la puja per revocar-la al cap d'uns dies. Genovés critica que no s'hagin volgut reunir mai per fer balanç o programar el camí a seguir i que les juntes de govern es reduissin a lectura de la part administrativa i «tots cap a casa». «Nou mesos sense cap diàleg de grup», reitera el regidor, que diu que en dues ocasions va posar el seu càrrec a disposició de l'alcaldessa després de sentir que feia manifestacions com: «fots el nas per tot i pel poble diuen que ets tu l'alcalde».

Genovés vol deixar clar que han tingut una intensa dedicació a les seves àrees. Per part del regidor de Turisme, Genovés remarca que s'ha queixat insistentment «del menysteniment de la marina d'Empuriabrava en el tema de festes» malgrat el PP ha aconseguit el millor pressupost fins ara per a la promoció comercial i turística.

Els populars asseguren que després de les eleccions quan van decidir donar suport a Salvi Güell (ERC) perquè fos alcalde «vam ser literalment assaltats per CiU». Van acceptar perquè creien que tirarien endavant diverses propostes però lamenten haver-ho fet perquè «cap ni un dels acords de fons s'ha complert».

Els dos regidors temen ara que els reptes per al 2016 que es treballaven des de les àrees puguin quedar a l'aire.

Expulsió del govern

CiU, Plataforma i Udem van anunciar dimarts que expulsaven del govern els populars perquè hi havia divergències i havien perdut la confiança. El sou de la treballadora es va posar sobre la taula com el detonant del trencament.