Els Mossos d'Esquadra van realitzar entre l'11 i el 19 d'abril diverses actuacions per aturar delictes contra la salut pública que van acabar amb deu detinguts, tres denunciats i la incautació de fins a 1.238 plantes de marihuana així com nombrós material per al seu cultiu. Les actuacions s'emmarquen en el nou pla operatiu específic per millorar la seguretat a la zona oest de Figueres. Tots els detinguts pels fets van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar als jutjats.

La primera intervenció es va produir al carrer Ramon i Cajal del barri del Bon Pastor, on des de fa temps els veïns tornen a partir talls de llum constants. A l'interior d'un domicili on se sospitava una activitat delictiva s'hi van trobat 3 aparells d'aire condicionat, 19 transformadors, 2 extractors, 1 ventilador, 14 bombetes de 600 watts així com cablejat elèctric i fins a 16 sacs de fertilitzants. També es va trobar el cablejat elèctric manipulat. Per aquests fets, es va denunciar penalment un home de 51 anys i veí de Figueres.

En un altre domicili del mateix carrer s'hi van trobar també utensilis diversos per al cultiu, com ara 21 bombetes, 17 transformadors, 16 portalàmpades i diversos testos. Per aquests fets es va denunciar un home de 25 anys, veí de Vilafant. La segona actuació es va fer el 14 d'abril molt a prop d'aquesta zona, al carrer Major, on es van localitzar fins a 651 plantes, 25 transformadors, un extractor i 18 bombetes. El detingut, un home de 24 anys i també veí de Figueres, va passar a disposició del jutge de guàrdia, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

La policia va detenir dos homes més, de 26 i 36 anys, de nacionalitat nigeriana i veïns de Figueres, el dia 16 com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Ho van fer arran d'un control policial a la N-II a Llers. Els agents van aturar un vehicle i a l'interior hi van trobar 390 plantes. Els detinguts també van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Els operatius contra el tràfic de drogues, però, no van acabar aquí. El 17 d'abril de matinada van detenir cinc persones més de nacionalitat francesa i d'entre 19 i 26 anys al carrer Tramuntana de Vilafant. La policia va aturar els dos cotxes en què viatjaven i a l'interior hi van trobar 6,4 grams de marihuana en bosses i 1.135 euros en metàl·lic. També van ser detinguts i posats en llibertat.

L'endemà, de nou, agents de la comissaria de Figueres van localitzar, en un domicili de la Vajol, 197 plantes de marihuana. Els agents van trobar la plantació alertats per la forta olor que se sentia. Després d'identificar el seu inquilí, el van denunciar penalment.

Actuacions que continuaran

La darrera detenció, també de matinada, es va produir el dia 19 quan agents de trànsit van aturar un altre vehicle amb matrícula francesa a la N-II, també al terme de Llers.

Els Mossos van identificar els dos ocupants i, en inspeccionar el cotxe, van detectar que les portes estaven manipulades.

A l'interior hi van trobar deu bosses amb 2,15 quilograms de cabdells de marihuana. Els agents van detenir els dos homes, de 26 i 22 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Montpeller, que després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs.

Des de la comissaria de Figueres alerten que els dispositius es mantindran i que no es descarten noves detencions relacionades amb aquests fets.