L´interior de l´antiga depuradora de marisc de Roses no només acumula runa a l´interior, sinó també deixalles. Diumenge es va produir un incendi. La Policia Local va acostar-se a l´edifici i es va comprovar que no hi havia ocupes permanents però sí que s´hi han abocat moltes restes. L´Ajuntament farà arribar a Costes les diferents incidències per tal de fer-los arribar la urgència d´enderrocar l´edifici. L´Estat està treballant en el projecte. Els treballs no podran començar almenys fins passat l´estiu.

L´alcaldessa, Montse Mindan, ha explicat que després de produir-se el petit incendi s´hi va accedir i no s´hi va trobar ningú, tot i que podria ser que s´hi entri puntualment o bé per les zones exteriors perquè sí que s´han trobat amb moltes restes i deixalles. L´edifici està tancat amb una cadena però es troba molt degradat i és fàcil accedir a les zones interiors. L´enderroc ja està previst però es farà arribar al ministeri de Medi Ambient d´on depèn Costes totes les incidències que tenen per tal que transmetre´ls que corre pressa, constata Mindan. Tot i això, són conscients que l´enderroc no es farà almenys fins al mes d´octubre. És el que es va informar després de la signatura del tràmit de reversió dels terrenys previ a iniciar el projecte d´enderroc i els treballs posteriors. Encara que es disposés del projecte no hi ha temps de tenir-lo enllestit abans de la temporada turística quan les obres s´han d´aturar.

Ara bé, l´Ajuntament espera que el departament de Medi Ambient les comenci tan punt acabi la temporada turística per retirar definitivament el munt de deixalles i runa en què s´ha convertit l´antiga empresa.

La planta depuradora de marisc està situada a primera línia de mar al final de la part rocosa del litoral després del port a la carretera del Far. Durant anys va funcionar l´empresa Servimar. Una vegada se´ls va acabar la concessió, van haver de plantejar el seu trasllat. Es va parlar de diferents ubicacions i es va acabar optant per situar-se al port.

L´edifici es va anar degradant fins arribar a un estat ruïnós. L´Estat es fa càrrec de l´enderroc de les edificacions. El projecte que ara s´està redacant i els posteriors treballs d´execució s´espera que siguin laboriosos perquè entre els materials que s´han de retirar hi ha força uralita. Es tracta d´un material contaminant que requereix d´un procediment especial per retirar-lo més costós econòmicament i en temps.

Una vegada alliberat l´espai, l´Ajuntament espera poder treure´n un rendiment turístic que s´allibera a primera línia de mar. S´han posat sobre la taula possibilitats com crear piscines d´aigua salada. L´Estat els ha de donar prèviament una concessió. Mentre no estigui lligat hi haurà un espai natural a primera línia de mar.