La Guàrdia Civil ha detingut un home de 45 anys que exercia com a metge a l'Hospital de Figueres (Alt Empordà) quan no tenia la titulació per a això i que també havia treballat com a professor a la Facultat de Fisioteràpia de València valent-se de documentació falsa per provar la seva qualificació.

El seu arrest s'ha produït després que a primers de febrer els agents de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona rebessin l'alerta que l'home estava treballant al centre de la comarca de l'Alt Empordà, contractat per l'ICS (Institut Català de la Salut).

Els investigadors van contactar amb diversos organismes per comprovar l'autenticitat de la titulació que havia aportat, com el Col·legi de Metges de Girona on estava col·legiat, el Ministeri d'Educació i Cultura, així com diverses facultats de Medicina i Fisioteràpia (Alacant, València i Granada) que van col·laborar en la investigació.

D'aquesta manera, van demostrar que la documentació que havia presentat, tant per poder exercir com a facultatiu com per fer-ho com a docent, era falsificada.

Al detingut, de nacionalitat espanyola, se li imputen els delictes d'intrusisme professional, falsificació de documents i contra la salut pública.

La investigació la porta el jutjat de guàrdia de Figueres.