Els enderrocs dels habitatges expropiats pel desdoblament de la C-260 al terme de Vilatenim hauran d'esperar fins la setmana vinent. Segons ha pogut saber aquest diari, el retard s'ha d'atribuir que no s'han pogut tenir enllestits tots els passos previs de desconnexió de serveis perquè hi poguessin entrar les màquines. Les obres de la carretera estan molt avançades i, tal i com ja va publicar aquest diari la setmana passada, els dos vials de connexió complementaris ja estan completament oberts.

La previsió era que les primeres cases es comencessin a tirar a terra avui i que s'allarguessin durant diversos dies començant per aquells que ja no estaven connectats a les línies de serveis. Els tràmits, però, s'haurien allargat més del que estava previst i els treballs no es podran fer fins a principis de la setmana que ve.

Les obres de desdoblament d'aquest tram de via, l'únic que quedava pendent des de feia més de 20 anys, es van adjudicar per 8,8 milions d'euros i es van iniciar entre els mesos de gener i febrer passat. Aquesta quantitat ascendeix fins als més de 17 milions sumant-hi els costos de les expropiacions que s'hi han hagut de fer i que han obligat diversos veïns a marxar de casa seva. La carretera suporta un important volum de trànsit que se sita en una mitjan anual d'entre 21.000 i 24.000 vehicles diaris mentre que durant els mesos d'estiu, especialment a l'agost, la xifra arriba a doblar-se. El calendari dels treballs preveu que l'obra al tronc central no es faci fins passat l'estiu.