Els Mossos d'Esquadra han denunciat quatre mariscadors furtius que pescaven a la zona del Cap de Creus. Se'ls va seguir fins al port, on els van decomissar els 25 quilos de musclos que portaven.

Els quatre homes, d'entre 40 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de l'Alt i el Baix Empordà, estaven extraient marisc amb equips de respiració autònoma el 19 de maig quan agents de la unitat regional de Medi Ambient de Girona van detectar l'embarcació. Van veure com dues persones van realitzar una immersió amb els seus respectius equips i van pujar a la barca amb dues saques.

Els agents van fer un seguiment discret fins que va atracar al port de Roses. Un cop allà, la patrulla va realitzar una inspecció i va trobar dos sacs amb 25 quilograms de musclos.

Davant les evidències, els agents van denunciar les quatre persones per diferents infraccions de la Llei de Pesca i Acció Marítimes, concretament per extreure marisc utilitzant equips de respiració autònoma, per no tenir llicència de mariscador, per tenir mol·lusc sense guia de circulació i per incomplir les condicions establertes en llicències o els permisos de pesca, de marisqueig o d'extracció de recursos marins.

La patrulla va decomissar la captura així com els equips utilitzats per realitzar-la.

Les denúncies es van trametre al Departament d'Agricultura, Alimentació, Ramaderia i Pesca.