05 de juny de 2016
05.06.2016

Les afectacions en els trens que enllacen Catalunya amb França s'allarguen almenys fins dimarts

Durant aquests dies de vaga, els serveis d'alta velocitat entre Figueres, Vilafant, Girona i Barcelona circularan amb normalitat.

05.06.2016 | 19:42

Renfe informa que la convocatòria d´aturada laboral de l´operadora ferroviària SNCF -que va arrencar el passat 31 de maig- continuarà afectant els trens internacionals que connecten Catalunya amb França almenys fins el proper dimarts 7 de juny. Durant els pròxims dos dies, no circularan els combois que connecten Barcelona amb Tolosa i Lió i viceversa.

D´altra banda, el tren que fa el recorregut Madrid-Marsella només circularà pel tram Figueres–Madrid a causa de la vaga en el territori francès. A part, de les tres relacions de trens que van de Barcelona a París i viceversa, només dues prestaran el servei habitual. Des de Renfe tampoc garanteixen que els trens de la línia R3 puguin arribar a La Tor de Carol ni que els de la línia R11 acabin el trajecte a Cervera de la Marenda, com és habitual.

Des de l´operadora ferroviària lamenten les molèsties i assenyalen que els clients poden contactar amb el telèfon 902 320 320.

D´entrada, Renfe havia alertat que la vaga podria afectar els trens que connecten Catalunya i França fins aquest diumenge 5 de juny. No obstant això, l´aturada laboral dels treballadors de l´operadora ferroviària francesa SNCF continua i, per això, es mantenen les alteracions en aquests trens que travessen la frontera.

Dilluns i dimarts no circularan els trens que connecten Barcelona amb Tolosa de Llenguadoc i Lió, i viceversa. El tren que fa el recorregut Madrid-Marsella i viceversa només funcionarà en el tram Figueres- Madrid. No obstant això, durant aquests dies de vaga, els serveis d´alta velocitat entre Figueres, Vilafant, Girona i Barcelona circularan amb normalitat.

Des de Renfe assenyalen que no poden garantir que els trens de la línia R3 de Rodalies de Renfe puguin arribar a la Tor de Querol ni que els de l´R11 ho facin fins a Cervera. En aquest cas, els trens iniciarien o finalitzarien el seu recorregut a Puigcerdà o Portbou, respectivament.

En un comunicat, l´empresa assenyala que és "completament aliena" a aquestes circumstàncies i lamenta les molèsties que la vaga pugui provocar als usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook