L´Estat ha adjudicat les obres de construcció de la rotonda de la N-260 a l´enllaç amb l´estació del TAV de Vilafant que es reclama des de fa tres anys, quan va entrar en servei el tren. L´obra té un cost de 444.917 euros i s´espera que suposi acabar amb un punt negre de la via on s´han produït nombrosos accidents de trànsit. S´aprofitarà per instal·lar la xarxa d´aigües per quan es desenvolupi el sector a l´entorn de l´estació.

Al Ministeri de Foment li ha costat tres anys executar una obra que estava prevista quan es va posar en marxa l´estació del TAV al límit de Vilafant i Figueres. L´Ajuntament l´havia reclamat insistentment i els veïns es van arribar a agrupar en una plataforma que es va manifestar a la carretera cada setmana durant mesos, tips de veure-hi accidents.

A finals de 2015, amb el compromís d´incloure una partida al pressupost del 2016, es van reduir les reinvidicacions. Però han tardat gairebé mig any més a acabar la tramitació per poder començar els treballs. La rotonda es va adjudicar el 30 de maig i aquesta setmana s´ha formalitzat el contracte que suposa que les obres tenen un inici imminent. Les obres les portarà a terme l´empresa Viales y Obras Públicas S.A.

L´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, constata la satisfacció de veure que ara les obres no només estan projectades sinó a punt de començar. Els treballs afectaran el trànsit a la carretera en un punt d´accés a Figueres força transitat. L´Ajuntament té previst posar-se en contacte amb el Ministeri de Foment per conèixer el calendari previst i el detall de les afectacions.

El giratori se situa en un punt on conflueixen diverses carreteres, entre elles la que dóna accés a l´estació del TAV. Per creuar d´una banda a l´altra de la via s´ha de fer per la nacional, amb un fort volum de trànsit. Els veïns manifestaven durant les protestes que molts d´ells ho han de fer diverses vegades al dia.

A banda de la construcció del giratori, tal com es va acordar amb l´Ajuntament, està previst aprofitar per passar les canalitzacions d´aigua que han de donar servei en un futur al sector del Puig Grau a l´entorn de l´estació del TAV.