Els adjudicataris dels locals de la platja d´Empuriabrava treballen a contrarellotge des de fa tres setmanes per obrir les portes per aquest estiu. L´Ajuntament els ha posat a punt els serveis perquè puguin fer les obres de l´interior que han començat amb la temporada turística a les portes. L´edifici principal, el Girasol -on s´hi preveien quatre restaurants-, estarà la major part tancat. Només s´han adjudicat dos dels quatre locals i un d´ells encara hi ha dubte que pugui obrir. Per això l´Ajuntament va aturar la reforma de l´estructura que, en bona part, estarà tancada. Pel que fa al passeig, només s´asfaltarà la part propera a aquest edifici i s´ajornarà la resta per passat l´estiu.

Dels set establiments destinats a restauració, els dos més grans van quedar sense adjudicatari. Són dos dels quatre de l´edifici principal, el Girasol. La resta s´ubiquen a la bocana, al centre de la platja i a la proximitat de la desembocadura de la Muga. Cada adjudicatari va presentar un projecte per adequar l´interior dels edificis. Hi ha des de restaurants a gelateries o iogurteries. Tots treballen a marxes forçades, però els que s´espera que tinguin més problemes per obrir són els dos de l´edifici Girasol.

L´immoble es va sotmetre a obres per part de l´Ajuntament, que ha reformat l´estructura. A la part central i tocant a la platja hi havia d´haver els més grans de 400 metre quadrats i als laterals, amb accés des del passeig, els més petits. L´Ajuntament ha deixat a mitges les obres de l´edifici, que ha de tenir accés obert des del passeig i un espai central amb la piscina de l´antiga Passarel·la. Estarà tancat, excepte els dos locals adjudicats. «Passat l´estiu veurem si els traiem a concurs -els dos grans- amb les mateixes condicions o no», diu Güell, que ha explicat que «taparem l´edifici de la millor manera possible passat l´estiu».

L´alcalde, des de fa poc més d´un mes al càrrec, creu que el concurs es va va tramitar malment i tard perquè «ja hauria d´està fet».

A banda dels locals, hi ha en marxa les obres del passeig d´Empuriabrava. S´aturaran els treballs de la segona fase per reprendre´ls passat l´estiu. Els treballs consisteixen en l´asfaltatge. Es farà només una part a l´entorn del Girasol. Però hi haurà serveis nous, com dos mòduls de lavabos, un per a activitats esportives fins a les dotze de la nit; un mòdul per a Creu Roja; i un tobogan inflable gegant, entre altres novetats.