Figueres es convertirà en l'escenari d'espectacles de carrer i exposicions amb la 3a edició del Festival Internacional de dansa i arts del moviment AGITART que es farà del 27 de juny al 2 de juliol. Enguany, el programa artístic està centrat en compartir l?experiència de les arts contemporànies i del moviment. Comptarà amb més d'una desena de companyies nacionals i internacionals, algunes d'elles de renom mundial com La Veronal, VERVE, la companyia de Guy Nader i Maria Campos. El festival combinarà espais interiors i exteriors i, com a novetat, s'ha programat una sèrie de 'workshops' professionals que seran impartits per ballarins i coreògrafs reconeguts com el mateix Guy Nader, Sara Sguotti o Natalia Iwaniec. Unes activitats que es complementaran amb les accions participatives que s'han previst pels espectadors tals com improvisacions, concursos o una batucada.

Enguany, el festival es portarà a terme tant en espais tancats com al bell mig del carrer. En concret, els escenaris escollits són el Teatre Municipal el Jardí, La Rambla, la plaça Josep Pla, la plaça de les Patates i la plaça de l'Ajuntament. Al teatre és on es podran veure les companyies més importants, de renom mundial, mentre que els carrers i els espais públics es convertiran en els escenaris improvisats d'un total de 12 companyies nacionals i internacionals, amb estils i influències diferents 'des del breakdance, el hip-hop, el teatre, el flamenc o la perfomance- i que presentaran els seus treballs en diferents formats. Es tracta de companyies que han estat seleccionades d'entre les 250 que es van presentar.

Només els tres espectacles que es fan al Teatre Municipal el Jardí que formen part de la programació estable del consistori- són de pagament i costaran 12 euros cada un. S?ha previst una oferta de tres espectacles per 30 euros o dos per 20 euros. A part de les actuacions també es portaran a terme activitats participatives pels espectadors com una batucada, improvisacions, concursos i activitats interactives. Destaca l'EAT STREET food fiesta i el Choreoscope International Danc Film Festival of Barcelona, una celebració que combina dansa, videodansa i gastronomia i que es farà el proper 1 de juliol a partir de les sis de la tarda a la plaça Josep Pla.

Una altra novetat d'aquesta tercera edició és que durant tota la setmana del festival hi haurà una sèrie de 'workshops' professionals que seran impartits per ballarins i coreògrafs reconeguts internacionalment, entre ells Guy Nader, Sara Sguotti i Natalia Iwaniec. Les classes estan dirigides a ballarins i estudiants professionals del món de la dansa. Durant la presentació del festival, que s'ha portat a terme aquest dijous a Figueres, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat la importància de tenir un festival d'aquest tipus a la ciutat i, al mateix temps, ha posat en valor l'activitat que genera la companyia AGITART durant tot l'any. 'És una companyia jove però amb empenta, que s'implica amb la ciutat, no només amb el festival sinó també amb altres projectes com AGITART Educa, formant alumnes d'instituts, o proposant espectacles de dansa en al temporada escènica del consistori com són les tres propostes que es fan al teatre durant el certamen, ha explicat.