Els serveis tècnics municipals de Roses van reparar ahir "urgentment" els danys causats per una tempesta de pedra i aigua que va caure dijous a mitja tarda. Es va acumular en només mitja hora 24 mm/m2 d'aigua per metre quadrat. Va ser la intensitat més forta a la comarca, tot i que també hi va haver acumulacions importants a Castelló d'Empúries (13mm en deu minuts), Espolla (16mm/m2) o Cabanes (15mm/m2). Ahir es van repetir ruixats acompanyats de calamarsa i en alguns punts de fort vent.

Els ruixats dispersos d'ahir van tornar a registrar episodis forts a la part nord de la comarca en punts com Espolla amb 12,5 mm en deu minuts a les cinc de la tarda. Però els més intensos es van donar el dijous. L'aigua va començar a caure, sobretot a Roses i Castelló d'Empúries, a tres quarts de sis de la tarda. Va creuar la comarca d'oest a est i va anar acompanyada de pedra en molts punts, des de Figueres a Roses. A aquesta darrera població, segons el Servei Metereològic de Catalunya, és on va ser més intensa.

L'Ajuntament va informar que tant Policia Local, com Bombers o l'empresa d'aigües van rebre molts avisos per acumulació d'aigua. Van saltar tapes de claveguera, van haver-hi inundacions i esllavissades. La pedra i la intensitat de l'aigua van deixar imatges com la platja d'Empuriabrava emblanquinada o les de Roses cobertes d'aigua. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha remarcat l'excepcionalitat de l'episodi que va obligar a activar tots els serveis. Els principals punts afectats van ser la platja de Canyelles i alguns carrers d'aquesta zona. El mateix dia van poder resoldre part de les incidències i la resta l'endemà al matí. Cap al migdia d'ahir la platja havia recuperat completament la normalitat.

Pràcticament a la mateixa hora del dijous es van repetir els ruixats tot i que es van desplaçar més al nord de la comarca, entre Espolla i la Jonquera.