La Guàrdia Civil ha descobert un taller mecànic il·legal en una parcel·la situada al polígon de Sant Llorenç de la Muga on funcionava en condicions precàries sense cap tipus de permís. Amuntegava olis i pneumàtics usats i, a més, hi criava cavalls. Els agents el van denunciar per no disposar de cap mena d'autorització, per emmagatzemar residus sense permís i una tercera denúncia per criar els animals, cap dels quals estava incrist al registre.

Les denúncies al llogater de la finca es van interposar aquest passat 15 de juny. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Figueres van rebre l'avís que a Sant Llorenç de la Muga hi havia un taller mecànic il·legal.

Qui l'havia muntat era un home que tenia llogada una parcel·la situada al polígon del municipi. La Guàrdia Civil va anar cap allà i va descobrir que a l'interior de la finca, formada per una zona boscosa, hi havia diversos cotxes per desguassar. L'home havia instal·lat una tenda rudimentària de campanya a la parcel·la, on hi tenia les eines per arreglar vehicles. A més, a l'espai també s'hi amuntegaven pneumàtics i, a l'interior d'una caravana, el llogater hi guardava oli de motor usat. Segons informa la Guàrdia Civil, l'home tenia una instal·lació elèctrica precària. "Hi havia cables connectats a la xarxa que tocaven directament a terra, amb el risc que això suposava que es produís un curtcircuit i s'incendiés el sotabosc", precisen.

La Guàrdia Civil va contactar amb el llogater i, després de veure que no tenia ni autorització per fer de mecànic ni tampoc per emmagatzemar residus, el va denunciar davant el Departament d'Empresa i Ocupació i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Però aquestes dues no van ser les úniques actes que se li van aixecar. Durant la inspecció de la finca, la Guàrdia Civil va veure com a la parcel·la l'home hi criava setze cavalls. Cap d'ells tenia els documents d'identificació necessaris, no portaven microxip i la finca tampoc estava inscrita al registre d'explotacions ramaderes. Per tot plegat, la Guàrdia Civil va interposar una tercera denúncia al llogater, aquest cop davant del Departament d'Agricultura.