21 de juny de 2016
21.06.2016

Un incendi crema 120 hectàrees entre Banyuls i Cervera

El foc, que s'estenia ràpidament per la tramuntana, es va poder controlar ahir

22.06.2016 | 07:15
El fum de l´incendi que es va iniciar diumenge a França.

L'incendi que es va declarar diumenge al departament francès dels Pirineus Orientals, al costat de la frontera espanyola, i que va obligar a tallar una carretera i una línia fèrria que connecten amb Espanya estava ahir al matí gairebé extingit.

Els bombers francesos van explicar ahir al matí que quatre camions, amb una vintena d'efectius, seguien a la zona de l'incendi, entre els municipis de Banyuls i Cervera de la Marenda, per evitar que el foc es revifés ja que bufava un fort vent. Les flames van calcinar unes 120 hectàrees, essencialment de malesa i bosc baix, però també una mica d'arbrat, va precisar el portaveu.

Tant la carretera D-914 com la línia del ferrocarril, que diumenge van estar tallades durant diverses hores, es van obrir al trànsit a la nit. Durant la jornada d'ahir, fins a 70 vehicles i quatre hidroavions van participar en l'extinció de l'incendi.

Els Bombers catalans no van desplaçar efectius a Banyuls de la Marenda, tot i que tenien els dispositius preparats i feien seguiment de l'evolució de l'incendi. Les flames es podien veure des de diferents punts de la comarca propers a la frontera, com Portbou o el Port de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook