L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha programat un centenar d'activitats musicals per a l'estiu. A partir de Sant Joan hi haurà música a carrers i places. Més del 80% seran gratuïtes i programades per a tot tipus de públic. El pressupost és de 125.000 euros amb l'objectiu, diu l'alcalde, Salvi Güell, «d'apostar fermament per la cultura, tant en quantitat com en qualitat».

Per Güell, «inverir en cultura significa invertir en el futur del nostre municipi, oferint als nostres ciutadans i visitants activitats que ens permetran posicionar-nos en primera línia en aquest tipus d'esdeveniments». A més, consideren que eixampla l'oferta turística en un producte que creuen que es percep positivament. L'alcalde remarca que «fa que també ens posicionem a nivell turístic per atraure turisme bàsicament de qualitat mitjana-alta».

Un dels festivals que es viu a Castelló és el Sons del Món que portarà Noa, els Manel i Sabor de Gràcia. Cris Joanico actuarà en el desè aniversari de la biblioteca Ramon Bordas. Germà Negre, Oques Grassesi i Sangtraït Simfònic seran al cartell de la Festa Major i pel festival Terra de Trobadors hi haurà, entre altres, Jordi Savall i Quico Célio, i el Noi i el Mut de Ferreries.

A més, com és tradicionals als estius, cada dimecres hi haurà sardanes a la plaça dels Homes. També es dóna continuïtat al Music Estiu que ofereix una cinquantena de concerts en diferents places i terrases. La plaça dels Homes, Delta Muga, de les Cols, Comercial Alberes, Cinto Verdaguer, Poblat Típic i Capella de Santa Clara són els espais on s'hi han programat concerts.

L'àmplia programació contempla moltes altres activitats com el piromusical a la platja d'Empuriabrava per la Festa del Carme, festes de l'escuma, castellers, orquestres o les desenes d'actes del terra de trobadores.