Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 15 de juny un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Tenia 300 plantes de marihuana en un habitatge a Bàscara.

Els fets van passar pels volts de les 11 de la nit del 14 de juny, a la urbanització les Roques. Mossos de paisà van realitzar un dispositiu per localitzar una plantació de marihuana que havia estat detectada per la característica olor que desprenien les plantes.

Un cop localitzat el propietari de l'immoble, els agents hi van entrar i van fer una perquisició per confirmar les sospites. Durant l'escorcoll van localitzar 333 plantes de marihuana, amb un pes total de més de 46 quilograms. També hi havia tot un sistema d'il·luminació i ventilació que constava d'una trentena de focus i transformadors, així com diversos aparells d'aire condicionat i de ventilació.

A més, els mossos van constatar que el comptador de la llum estava manipulat. Davant les evidències, l'home va quedar detingut per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.Segons estimacions de la Oficina Central Nacional d´Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga comissada estaria valorada en uns 13.000 euros.

El detingut, amb antecedents, va passar el 16 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, el qual en va decretar la llibertat.