Figueres té pendent de des fa cinc mesos posar a licitació les obres d'adequació de part del polèmic local del carrer Sant Pau per convertir-lo en un centre de distribució d'aliments (CDA). El projecte es va aprovar el mes d'octubre de l'any passat però com que la compra de l'immoble no es va formalitzar fins al novembre d'aquell any, el projecte s'ha acabat publicant el gener d'aquest any.

El document, de fet, apareix al perfil del contractant com a «propera licitació» però, segons han informat des del Govern, els tràmits s'han allargat perquè s'està elaborant un estudi de la mobilitat a la zona tenint en compte que l'entrada del local es troba al carrer Escoles i hi hauran de descarregar camions. D'altra banda, apunten que hi ha diversos tècnics i funcionaris de baixa entre els quals hi ha el secretari, que s'ha jubilat, i que això està alentint alguns processos administratius. El projecte està valorat en uns 300.000 euros més IVA.

L'actuació, polèmica des de l'inicis, es va tirar endavant condicionada a fer efectiva l'adquisició del local, que es va començar a llogar l'any 2010 i pel qual des d'aleshores i fins que va comprar-se s'havien abonat més de 300.000 euros amb opció a compra. L'equip de govern va negar-ho de totes totes però, quan es va començar els projectes per habilitar l'espai, semblava que corria pressa per donar -hi ús sent un espai investigat per un jutjat de Figueres, que va incoar diligències per un presumpte delicte de malversació sense que, de moment, hi hagi resolució respecte d'això. Abans, el PP havia portat el cas a l'Oficina Antifrau.

El darrer tràmit per desencallar tot aquest procés es va fer l'abril d'aquest any amb l'aprovació del segon projecte, valorat en uns 300.000 euros més els quals ha de posar Serveis Socials. En total, es tracta de 1.000 metres quadrats repartits en dues plantes de 500 cadascuna la reforma de les quals, segons el pressupost, costarà el mateix que la compra de l'espai.

La decisió de la compra va ser reprovada per l'oposició tot i que les seves aprovacions van posar en evidència el canvis de posició d'alguns edils com el del PP, Diego Borrego, o l'exregidor de Compromís, Xavi Monfort, que va donar el vot que faltava per aprovar el projecte dels Serveis Socials.

Malgrat que totes les actuacions s'han aprovat, de moment no se n'ha posat cap a licitació. L'únic que està publicat és la del CDA però fonts municipals ho atribueixen a l'elaboració d'aquest estudi. A banda d'això, apunten que algunes tramitacions s'estan endarrerint per falta de personal administratiu.