Nou enfrontament al barri de Sant Joan de Figueres. Un dels membres del consell de savis ha acabat detingut pels fets. Es tracta d'un home de 60 anys, un dels patriarques conegut com a «tio Mustin».

El detingut va intervenir en una baralla dimecres a la nit i va colpejar presumptament la víctima amb un bastó mentre separava quatre noies -una d'elles és la seva néta. Amb el bastó, li va fer un tall que li va suposar anar a l'hospital de Figueres. L'home va entregar-se a la comissaria dels Mossos després que l'identifiquessin els agents de Figueres.

Va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de lesions. La noia per la seva banda, va anar a l'hospital on li van fer diversos punts de sutura.

La causa de l'enfrontament es desconeix però les primeres hipòtesis fan pensar en un conflicte sentimental. Una altra de les possibilitats amb què especulen els investigadors i que apunten alguns testimonis és que la jove agredida -del clan Salazar- en el moment dels fets estava amb la seva parella i li van tirar un petard. El noi va recriminar-los l'acció però a partir d'aquí va començar la baralla entre quatre dones.

El succés va tenir lloc cap a quarts de dotze de la nit de dimecres. El 112 va rebre l'avís d'una baralla multitudinària a la zona del carrer Doctor Fleming del barri de Sant Joan de Figueres. En tractar-se d'un lloc amb especial conflictivitat i on sovint hi ha aquests tipus de fets, s'hi va desplaçar la Guàrdia Urbana i els Mossos. Es dóna el cas en el mateix carrer hi va haver un tiroteig el 31 de maig.

Quan la policia va arribar al lloc només va trobar-se amb quatre noies d'ètnia gitana que s'estaven barallant amb armes blanques -algunes navalles- i pals. Al seu voltant hi havia diversos veïns del barri.

Els Mossos van desfer la baralla i després es va traslladar una de les noies, que té 16 anys, fins a l'hospital de Figueres. La jove va rebre una pallissa i també li van fer un tall a la cara que li va suposar diversos punts de sutura. Les altres joves també van patir esgarrapades i diversos cops fruit de l'enfrontament al carrer.

A causa de l'incident, la policia va incrementar la presència al barri de Sant Joan i el dispositiu hi va ser present fins ben entrades les cinc del matí quan es va considerar que s'havien calmat els ànims. La policia científica dels Mossos es va desplaçar altre cop ahir al matí al carrer Fleming per intentar localitzar algun tipus de beina a la zona perquè un veí va assegurar-los haver sentit trets. Tot i això, és molt possible que els suposats trets fossin petards.

La detenció del presumpte autor de les lesions a la víctima es va produir al voltant de dos quarts d'onze del matí. El «tio Mustin», membre del Consell de Savis es va presentar a la comissaria dels Mossos de Figueres després que els agents hi haguessin contactat. L'home va quedar arrestat per lesions.

Tot i el succés no es muntarà cap dispositiu policial al barri. Fonts municipals van assegurar que la policia estarà amatent.