L'Ajuntament de Figueres ha aprovat una moció de Compromís d'Esquerres per Figueres (CExF) per tal de treballar per al consum d'energia 100% renovable als equipaments i l'enllumenat públics. Des del govern es va recordar que ja es treballa en aquesta línia instal·lant calderes de biomassa, per exemple, i demanant estudis per a la contractació d'empreses d'energia renovables.

El regidor de Compromís, Òscar Vergés, ha manifestat que "com ja han fet altres municipis, no podem quedar desconnectats d'aquesta dinàmica i hem d'avançar progressivament cap a un consum d'origen renovable i de forma responsable als edificis municipals i a l'enllumenat públics". Per això es va portar a ple la moció que planteja contractar una empresa subministradora d'energia 100% renovable i d'economia social. A més de la contractació d'energia renovable per als equipaments i l'enllumenat públics, l'Ajuntament informarà i facilitarà que els titulars de contractes de llum a qui ofereix suport econòmic per afrontar les factures puguin migrar els seus contractes cap a cooperatives de consum i producció d'energies renovables.

Amb la moció aprovada al ple d'ahir també s'insta a estudiar fórmules de participació entre l'Ajuntament i cooperatives de consum i producció d'energies netes per combatre el canvi climàtic.

Compromís va presentar una segona moció que es va aprovar. En aquest cas per a la tarifació social sobre els preus públics dels serveis, els equipaments i les activitats de la ciutat. De cara a les ordenances del 2017 es convocarà una comissió mixta de polítics i tècnics per valorar en quins serveis i equipaments es pot valorar el preu en funció dels criteris de renda per afavorir els que tenen dificultats.