Una avaria va deixar ahir sense llum uns tres mil abonats de catorze pobles de l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany. El tall va durar al voltant de dues hores, mentre els operaris reparaven l'avaria. Un dels llocs més afectats va ser el CAP de Vilafant que es va quedar sense llum ni telèfon. L'activació del Pla Alfa va retardar la intervenció dels tècnics, que estan obligats a comunicar les maniobres a Emergències abans d'actuar.

El primer avís de la incidència es va rebre poc després de les cinc de la tarda a Sant Llorenç de la Muga, on diverses cases es van quedar sense subministrament elèctric, segons va informar la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). Endesa ha explicat que es va desconnectar un cable quan passaven onze minuts de les cinc de la tarda. Va afectar abonats d'Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Borrassà, Cabanelles, Cistella, Navata, Ordis, Pontós, Terrades, Vilanant i Vilafant i, del Pla de l'Estany, les poblacions de Vilademuls i Esponellà. En total van ser 3.057 abonats. La companyia Endesa va enviar diversos operaris i va començar a restablir el servei progressivament mentre es reconnectava.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, una de les poblacions més grans afectades, va explicar que en el seu cas es va quedar sense llum la meitat de la població aproximadament i no va suposar problemes, a excepció del CAP, que patien per si s'allargava. Quan faltaven vuit minuts per les set, segons Endesa, s'havia restablert la llum a tots els abonats.

En condicions normals hauria estat més ràpid però l'activació del Pla Alfa alenteix els tràmits.