Esmorzar, fumar i llançar la cigarreta en un canyissar pot costar ben car. I és que calar foc es paga i es pot acabar detingut.

Això és el que va passar-li a un home que va provocar foc en un marge de la N-260 a Garriguella. Els Mossos després de parlar amb testimonis el van poder localitzar i va admetre que havia encès una cigarreta i havia llençat la burilla.

El detingu té 56 anys, nacionalitat iraniana i domicili desconegut. Va quedar arrestat com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal i el jutge després de prestar-li declaració, va quedar en llibertat.

Els fets es remunten cap a quarts de vuit del vespre del 7 d’agost, quan els Mossos van rebre l’avís d’un incendi en una zona de canyes al costat de la carretera de la N-260, al punt quilomètric 26, a Garriguella.

En arribar al lloc, els agents van constatar que hi havia un foc en un marge de la carretera a la zona del canyissar. Seguidament van contactar amb diversos testimonis, els quals minuts abans d’iniciar-se l’incendi van veure una persona que es trobava al mateix punt.

La patrulla va localitzar el sospitós a pocs metres amb una bicicleta. L’home va explicar que havia parat al lloc per esmorzar i fer una cigarreta. Després de fumar va llençar la burilla al canyar i a causa del fort vent que bufava, la burilla va provocar l’incendi.

Un cop obtinguda la declaració de l’home i després de valorar els indicis localitzats, la policia va detenir-lo per un delicte d’incendi forestal.

Tres dotacions de bombers es van desplaçar al lloc de l’incendi i el van extingir. Sortosament, només es van cremar uns 500 metres quadrats de canyes.

El detingut, sense antecedents, va passar el mateix dia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.