Esmorzar, fumar i llançar la cigarreta en un canyissar pot costar ben car. I és que calar foc es paga i es pot acabar detingut pels Mossos d'Esquadra.

Això és el que va passar a un home que va provocar incendi en un marge de la N-260 a Garriguella en un dia ventós i que podria haver anat més enllà. Sortosament la intervenció dels serveis d'emergències va evitar que les flames anessin massa enllà i es va acabar cremant fins a 500 metres quadrats.

Els Mossos d'Esquadra després de parlar amb diversos testimonis van poder localitzar el presumpte culpable. Un cop s'hi van acostar, l'home va admetre que havia encès una cigarreta i havia llençat la burilla.

El detingut té 56 anys, nacionalitat iraniana i domicili desconegut. Va quedar arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal i el jutge després de prestar-li declaració va deixar-lo en llibertat. Els fets es remunten cap a un quart de vuit del vespre del 6 d'agost, quan els Mossos de la comissaria de Figueres van rebre l'avís d'un incendi en una zona de canyes al costat de la carretera de la N-260, al punt quilomètric 26, a Garriguella.

Els testimonis, la clau

En arribar al lloc, els agents van constatar que hi havia un foc en un marge de la carretera a la zona del canyissar. Seguidament van contactar amb diversos testimonis, els quals minuts abans d'iniciar-se l'incendi van veure una persona que es trobava al mateix punt.

La patrulla va localitzar el sospitós a pocs metres amb una bicicleta. L'home va explicar que havia parat al lloc per esmorzar i fer una cigarreta.

Després de fumar va llençar la burilla al canyar i a causa del fort vent que bufava, la burilla va provocar l'incendi. Un cop obtinguda la declaració de l'home i després de valorar els indicis localitzats, la policia va detenir-lo per un delicte d'incendi forestal.

Per poder sufocar les flames tres dotacions dels Bombers es van desplaçar al lloc de l'incendi i el van extingir. Sortosament, només es van cremar uns 500 metres quadrats d'una zona de canyes. A causa del foc es van produir retencions a la N-260 el dissabte al vespre en aquest punt de l'Alt Empordà.

El detingut, sense antecedents, va passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.