Les obres de construcció del nou carrer Joan Arderius de Figueres, 265 metres entre la plaça de l'estació fins al carrer Joan Matas, han inutilitzat un solar que es feia servir per estacionar. Tot i que era particular i estava en força mal estat, encabia desenes de vehicles. L'alcaldessa, Marta Felip, ha avançat que està en converses amb Renfe per poder usar terrenys propers a tocar de les vies com a aparcament.

El regidor del PP, Diego Borrego, va recriminar al darrer ple que el govern no busqui alternatives per estacionar després que s'hagi inutilitzat aquest solar per les obres i que s'hagi tancat també el de Mifas al costat de l'estació de tren.

L'alcaldessa va recordar que «nosaltres hem de partir de la base que aquells solars són privats» i, per tant, va dir que «primer anem a fer les obres i després veurem com habilitem espais». Tot i això estan en converses amb Renfe. El de Mifas no tenen cap interès a obrir-lo i «estem buscant alternatives».

Una possibilitat seria fer ús de terrenys al voltant de les vies que ara se situaran propers al nou carrer. També s'està en converses amb l'Estat, que disposa d'un solar sense ús que inicialment s'havia projectat per fer-hi un edifici de la seguretat social. «Hem de buscar alternatives en terrenys públics o que puguem concessionar», va dir, però no en espais privats.