La reducció d'efectius durant els mesos d'estiu provoca que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Jonquera quedi tancada físicament quan els agents surten a patrullar. Ho ha denunciat el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) a través d'un comunicat, en el qual subratlla que la Jonquera es troba en un pas fronterer, on treballen altres cossos de seguretat.

Fonts dels Mossos han reconegut a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquesta situació, tot i que puntualitzen que la comissaria en cap moment tanca a nivell operatiu i que quan és necessari s'activen les patrulles més properes, les de Figueres. Les mateixes fonts ho atribueixen a una «optimització dels recursos» durant els mesos d'estiu i asseguren que el servei sempre està cobert. El SME, en canvi, carrega una vegada més contra el que consideren que es deu a «la manca d'efectius que pateix el cos».

«Promeses no complertes»

El sindicat, a més, lamenta que «diversos anys sense promocions i la manca de seriositat amb promeses electorals no complertes» han portat a aquesta situació de «manca d'efectius» i insta el conseller d'Interior, Jordi Jané, i el Parlament a trobar-hi «una solució urgent».

Les actuals instal·lacions del cos policial es troben a dia d'avui en mòduls prefabricats.