12 de agost de 2016
12.08.2016

Es repeteixen les cues quilomètriques per accedir a Cadaqués

La policia ha de tornar a regular el trànsit a l'entrada per desviar els vehicles que volen estacionar cap a la carretera de Portlligat

15.08.2016 | 07:07
Les retencions que es van tornar a registrar a la via, ahir al matí · Àngel Juàrez

Cadaqués va tornar a registrar ahir cues de fins a quatre quilòmetres des de mig matí a l'única carretera d'accés al municipi, des de Perafita. La policia desviava els cotxes que entraven al centre cap a la carretera de Portlligat perquè estacionessin allà.

L'Ajuntament ha hagut de prendre mesures aquesta setmana pel col·lapse que es viu al municipi amb l'allau de turistes habitual del mes d'agost. Tot i que ahir l'elevat trànsit es va poder anar absorbint durant el matí, agents de la Policia Local es van situar a la rotonda d'entrada de la població desviant els vehicles cap a Portlligat per tal de facilitar l'estacionament. El municipi té un elevat nivell d'ocupació, al qual se suma els visitants que es reben diàriament que no hi estan allotjats. Estacionar s'hi fa molt complicat.
Els vehicles que hi arriben poden fer-ho a l'aparcament, situat just a l'entrada però que registra una alta ocupació. S'evita l'accés al centre quan arriba a nivells de saturació importants, que en cas d'encabir-hi més vehicles generarien problemes de trànsit.

Dimecres es va viure un dia complicat, tot i que les retencions d'entrada són habituals aquest mes, amb cues i retencions de fins a set quilòmetres que van deixar el municipi sense places d'aparcament lliures. Els agents, situats a Perafita, només permetien l'accés als residents o les persones que disposaven de lloc on allotjar-se o deixar el vehicle.

Una vegada a Cadaqués el problema d'aparcament no només es dóna al centre sinó també a la zona de la punta de Cap de Creus. L'alcalde, Josep Lloret, constatava a Ràdio Cap de Creus que cada vegada hi ha més afluència de persones en aquestes zones i que estacionen els vehicles a la carretera. Els espais habilitats disponibles són insuficients per acollir el volum de persones que els visiten. Des de fa anys planeja la necessitat de regular-ho. S'han habilitat petits aparcaments en alguns punts propers a cales i es posaran traves perquè no es pugui estacionar a la carretera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook