Alto al Foc, GEES, ANC Figueres, Som Joves Alt Empordà i IAEDEN Salvem l'Empordà han reclamat a través d'un comunicat que no s'autoritzin els exercicis de tir que vol fer la base militar de Sant Climent Sescebes els dies 16, 17 i 19 d'agost entre les vuit del matí i les dues del migdia a la zona que hi ha entre el camí de Vilartolí i Cantallops. Les entitats empordaneses consideren que és una "gran irresponsabilitat realitzar aquestes pràctiques per l'elevat risc d'incendi". El Ministeri de Defensa ha informat l'Ajuntament d'Espolla i de Sant Climent Sescebes que els exercicis es faran amb fusell, pistola, metralladora i fusell de precisió.

Aquesta no és la primera vegada durant la temporada d'estiu que es fan aquest tipus d'activitats. De fet, tal i com s'informa a través del Facebook de l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes, se n'han estat fent també al juliol. A més, segons els ajuntaments implicats, l'exèrcit ha pres algunes de les mesures per reduir el risc de les activitats tal i com s'havia compromès.

Malgrat això, les entitats recorden que "dins la zona militar hi ha diversos àmbits catalogats amb la màxima protecció ambiental europea, la Xarxa Natura 2000, pel seu elevat interès ecològic" i que "no seria la primera vegada que unes pràctiques militars provoquen incendis, a banda dels problemes greus de seguretat bàsica per als veïns". En aquest sentit, insisteixen que davant de l'elevat risc d'incendi la normativa té en compte la prohibició de llençar objectes encesos o artefactes que continguin foc entre el 15 d'abril i el 15 d'octubre. Unes normes encara més estrictes de l'1 de juliol al 31 d'agost.

Per això, enviaran un escrit de denúnica als Agents Rurals al Servei de Prevenció d'Incendis d'Interior i a la Direcció General de Biodiversitat de la Generalitat perquè consideren que aquesta activitat és "improcedent en el període de més alt risc d'incendi".