El grup municipal de Ciutadans (C's) de Figueres presentarà al proper ple del mes de setembre una moció per instar a l'equip de Govern a impulsar una setmana dedicada al comerç. La mesura, assegura la formació, reforça la seva iniciativa sobre la creació d'un Consell de Turisme.

La proposta busca que durant una setmana es facin activitats, conferències, seminaris, debats i jornades de conscienciació per a la gent jove. «La setmana del Comerç de Figueres pretén crear un ambient festiu, de col·laboració i reunir tot el comerç de la ciutat, tant del centre com dels barris, per animar les vendes i posar l'accent en la importància d'aquest sector», assegura el regidor de C's, Toni Pérez.

A més, afegeix que «la crisi ha ressentit especialment el comerç de la ciutat obligant moltes empreses a acomiadar treballadors o, fins i tot, a tancar». En aquest sentit, afirma que «les petites i mitjanes empreses són la base de l'economia de la nostra ciutat i que entorn del 85% es concentra al sector serveis». Per això, insisteix que cal que es promoguin iniciatives que «busquin l'activació i dinamització del comerç» de Figueres.