Figueres ha posat a licitació el projecte d'adequació del local del carrer Escoles -que comunica amb el Sant Pau- per convertir-lo en el nou Centre de Distribució d'Aliments. Els treballs permetran traslladar l'actual espai, que ara està de lloguer, i se sumaran a les obres que hi ha previstes a l'altra part del local per fer-hi les noves oficines de Benestar Social. Fonts municipals asseguren que la previsió és també tenir a punt l'inici d'aquesta segona fase passat l'estiu per poder adjudicar els treballs de cares a finals d'any. D'altra banda, expliquen que estan treballant en l'elaboració d'un conveni amb la Societat Coral Erato per tal de poder obrir la sala de ball per a gent gran que es va habilitar amb les obres de la Clínica Bofill. L'actuació, asseguren, ajudarà a revitalitzar i dinamitzar la zona a l'entorn del carrer Sant Pau i la plaça Triangular.

Feia sis mesos que l'Ajuntament tenia pendent licitar l'actuació. Tal i com va publicar Diari de Girona el passat mes de juny, el Govern va al·legar que els tràmits s'havien allargat perquè s'estava elaborant un estudi de la mobilitat a la zona i també pel fet que hi havia diversos tècnics i funcionaris de baixa. El projecte, valorat en uns 300.000 euros, forma part del paquet per donar ús al polèmic local buit del carrer Sant Pau -dividit en dues plantes de 500 metres quadrats cadascuna-. El passat mes d'octubre es va aprovar l'actuació tot i que la compra de l'immoble no es va formalitzar fins al novembre, no exempta de la polèmica amb els grups de l'oposició i els canvis d'algunes formacions que hi van acabar donant suport.

La polèmica a l'entorn d'aquest local, però, ve de lluny. De fet, des que es va iniciar el lloguer al 2010 per un preu de 5.000 euros mensuals -que es van acabar rebaixant als 4.000 amb opció a compra- la sombra ha planat sobre l'operació. Tant és així que un jutjat de Figueres va incoar diligències per un presumpte delicte de malversació sense que, de moment, consti cap resolució respecte a això. Abans, el PP havia portat el cas a Antifrau. El principal motiu de les sospites era el fet que des de fa sis anys s'ha tingut llogat i sense ús.

L'actual alcaldessa, Marta Felip, va accelerar la resolució del tema fent efectiva l'opció de compra. Fins i tot, es va arribar a tramitar abans el projecte de reforma que la mateixa adquisició. Malgrat això, des d'aleshores havia quedat aturat fins que a la Junta de Govern del principi d'aquest mes es va aprovar l'expedient de contractació per a la obres.

El Govern preveu també tirar endavant al setembre la part de les oficines amb l'objectiu, diuen, d'impulsar i revitalitzar la zona tal i com fa temps que reclamen els comerciants.