El circuit de buguis d'Empuriabrava, obert sense permís, on fa una setmana un jove va patir l'amputació d'un dit en un accident, no podrà reobrir les instal·lacions almenys fins a l'octubre, segons ha confirmat l'Ajuntament. La situació ha generat molt debat a la població, on una altra instal·lació, el kàrting, també ha funcionat durant un any sense llicència (ara la tenen provisional). Des de Plataforma Cívica, a més, denuncien que un regidor de l'equip de govern, Savi Canet, va estar treballant al juliol en l'obra que era il·legal. Canet ha preferit no respondre a les acusacions.

L'accident ha exposat públicament la situació d'irregularitat amb què s'han obert dos negocis nous a Empuriabrava, a tocar la carretera C-260. El circuit de buguis, on es posa a disposició vehicles per llogar, es va clausurar la setmana passada després de l'accident d'un turista francès. El regidor de Serveis, Josep Maria Canet, ha explicat que fins al 7 d'octubre no es reuneix la Comissió Territorial d'Urbanisme que ha de donar-li permís d'obra i quan el tingui l'Ajuntament li haurà de donar la llicència d'activitat. Com que tots els informes són positius, diu Canet, el més probable és que es doni. Però fins llavors haurà d'estar tancat.

L'Ajuntament havia obert als responsables dos expedients per obres il·legals dels quals van rebre notificació el 7 o 8 d'agost, diu el regidor, i que seguiran el seu curs. I no havia obert un expedient per activitat il·legal perquè no es podia iniciar fins que comencés a funcionar i ho va fer a principi d'agost.

Un regidor fent obres

El que eren il·legals eren les obres, i per això Plataforma Cívica acusa Savi Canet de treballar-hi malgrat saber-ho. El regidor hauria estat treballant en els moviments de terres a través de l'empresa d'un familiar durant el mes de juliol. Per portar a terme aquests treballs no es necessitaria permís però Savi Canet ha preferit no respondre a l'acusacions i es remet a les informacions que ha facilitat el govern.

L'equip de govern (ERC-CiU) ha respost públicament a la tramitació i ha afegit per posar sobre taula la situació irregular en què ha estat un altre negoci, el kàrting, obert des de l'estiu passat, i al qual han donat una llicència provisional recentment d'un any.