L'Ajuntament de l'Escala ha obert aquesta setmana el termini per a demanar bonificacions i ajuts socials per a persones i famílies en situació d'especial vulnerabilitat econòmica.

En concret, les famílies monoparentals amb rendes més baixes podran accedir a bonificacions de l'IBI de fins a un 90%, a banda d'un 25% de bonificació de la tarifa de l'escola bressol, el casal municipal o l'escola de música. D'altra banda, en el cas de les famílies nombroses, s'amplia la bonificació de l'IBI ja existent, que ara pot arribar fins al 60%. També es poden acollir a les bonificacions dels serveis educatius municipals. En tots els casos, les ajudes estan pensades per a les famílies més necessitades i amb requisits d'accés com ara que l'habitatge no tingui un valor cadastral superior als 37.000 euros, entre d'altres. Per als majors de 65 anys amb una situació de vulnerabilitat més gran, s'estableix una nova subvenció que pot arribar a ser del 95% de l'IBI. S'afegeix a les ajudes ja existents que preveien bonificacions de fins al 90% de la taxa d'escombraries; del 100% de la taxa de gual o del 25% a l'escola d'adults o la de música.

Una altra novetat establerta per a aquest any és que també podran rebre ajudes de fins al 50% del valor de l'IBI les famílies en una situació econòmica vulnerable i aturats de llarga durada. Els aturats de llarga durada també poden arribar a obtenir una subvenció del 50% de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i escombraries, en cas de voler obrir una nova activitat econòmica, poden accedir a subvencions de fins al 100% de la llicència d'obertura, de l'impost de construccions, instal·lacions i obres i de la taxa d'expedició de documents; d'un 80% de la taxa d'escombraries i del 10% de l'impost d'activitats econòmiques.

Per a persones amb una discapacitat d'un grau mínim del 33%, es mantenen ajudes que poden arribar a ser del 90% de la taxa d'escombraries; d'un 100% de la taxa de gual i de l'impost de vehicles i d'un 75% de l'impost de construcció en cas de necessitar fer obres de supressió de barreres. S'ha editat un tríptic per donar-les a conèixer. El termini per a presentar-les es tanca el 30 de setembre.