L'Hospital de Figueres acollirà avui des de les quatre de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre una col·lecta extraordinària de donació de sang, que es repetirà dissabte a l'IES Ramon Muntaner de la ciutat de deu a dues i de quatre a dos quarts de nou del vespre. Els organitzadors esperen aconseguir 250 donacions que permetrien remuntar les reserves de sang, que en aquests moments només són de sis dies al conjunt de Catalunya.

Segons han explicat, tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, durant els mesos de juliol i des de principi d'agost, les donacions han baixat al voltant d'un 30% sobretot pel canvi d'hàbits de la ciutadania. Per assegurar que tots els malalts i accidentats tenen sang, aquest estiu el Banc de Sang s'havia marcat el repte d'aconseguir 50.000 donacions de sang a tot Catalunya, 6.000 de les quals a les comarques de Girona, on s' ha organitzat 85 campanyes, amb especial incidència als municipis de la costa.

D'altra banda, des del Banc de Sang animen a totes les persones a donar sang però especialment aquelles que tinguin el grup sanguini 0 negatiu. Es tracta d'un grup molt necessari en cas d'emergència, quan no es pot comprovar el grup sanguini del malalt, ja que aquest és compatible amb qualsevol receptor. Malauradament, insisteixen, menys del 7% de la població té aquest grup.

La campanya forma part de la que durant tot l'estiu ha impulsat el Banc de Sang sota el lema «Aquest estiu, fés #amicspersempre», que busca animar els donants. Per això, tots aquells que vagin a fer una donació rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan dónen, salven vides i «fan amics per sempre».