27 de agost de 2016
27.08.2016

Un incendi posa al descobert una plantació de marihuana a Figueres

Els Mossos troben fins a 160 plantes en un dels domicilis desallotjats

29.08.2016 | 07:14
Un incendi posa al descobert una plantació de marihuana a Figueres

Un incendi ha posat al descobert una plantació de marihuana en un habitatge de Figueres. La matinada de dijous a divendres, els Mossos de la comissaria de Figueres van treballar en les tasques d'emergències i en un dels domicilis desallotjats i a causa de la forta olor que desprenia la droga van descobrir fins a 160 plantes. De moment no hi ha imputats per aquests fets.
A més de la marihuana, els policies que ahir el matí van anar fins al bloc, van trobar tot tipus d'instrumental per tenir cura de la plantació, com ara làmpades, focus, entre altres objectes.
L'incendi que va fer descobrir la droga es va declarar pels volts de les tres de la matinada a l'altura del número 65 del carrer de Sant Pau de Figueres. Les flames van començar a la zona de l'entrada de la planta baixa i van cremar el quadre elèctric.
A causa de les flames es va generar molt de fum i això va fer desallotjar els veïns d'aquest bloc de dos pisos d'alçària. Fins al lloc s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers, patrulles dels Mossos de Figueres, Guàrdia Urbana i el SEM.
Quan hi van arribar però els efectius d'emergències en un dels domicilis no hi havia ningú i en l'altre una de les famílies ja havia sortit. Els Bombers en arribar van trobar que només hi havia tres gossos a l'edifici, els quals van sortir il·lesos del foc malgrat el fort ensurt.
A causa de la quantitat de fum i de l'alta temperatura les portes dels habitatges van quedar molt afectades. I fins i tot en un, en què es van deixar les portes obertes ja que van fugir ràpidament, i que està situat al segon pis, el guix es va desprendre.
Els veïns afectats van haver de passar la nit fora. Uns, en un hotel de la ciutat i els altres, en una casa de familiars. En total van ser quatre les persones que van haver de ser reallotjades.
Durant el matí es va desplaçar fins a l'edifici l'arquitecte municipal de l'Ajuntament de Figueres i finalment va determinar que l'incendi no havia causat afectacions estructurals. A més va destacar que s'hagi de retirar algun element pel perill que caigués. A causa de l'incendi en la zona del quadre elèctric i dels comptadors, els veïns no van poder tornar a casa seva, sobretot perquè els subministraments van quedar afectats.
La previsió és que els inquilins tardin un mínim de deu dies a poder-hi tornar. Per això, l'Ajuntament proporcionarà allotjament a una de les famílies mentre que una altra anirà a casa d'uns familiars. Les causes del foc encara estan sota investigació però es treballa amb la possibilitat que el pis on hi havia la plantació s'hagués punxat la llum i això hagués pogut provocar algun tipus de guspira al quadre elèctric fins a desencadenar les flames.
El dijous a la nit també es incendiar un altre habitatge en aquest cas a l'Escala. Es van desallotjar deu persones del carrer Enric Serra per un foc en un pis deshabitat. En aquest cas l'afectació va ser molt mínima segons van concretar els bombers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook