L'Ajuntament de Colera vol potenciar el rem i el llagut tradicional català. Per això, ha organitzat per avui a partir de les deu del matí la primera edició d'una regata popular mar amunt a la badia del municipi. D'altra banda, l'Ajuntament ha habilitat un espai al centre cívic del poble destinat a convertir-se en un Centre d'Interpretació d'aquest tipus d'embarcació.

Fa un any l'Ajuntament i voluntaris de l'associació SOM-HI!!! de Colera van recuperar un llagut, amb la col·laboració de l'artista Carles Bros, que va repintar-lo. L'objectiu era potenciar la pràctica del rem, que està molt arrelada a la població. Avui, a partir de les deu, tripulacions de Colera, el Port de la Selva, Empuriabrava i Roses participaran a la primera edició d'aquesta competició que pretén recuperar, segons els organitzadors, l'esperit de les regates que es van celebrar al municipi durant més de quinze anys, així com les curses que es feien entre pescadors al llarg de la costa catalana per portar el peix abans a la costa i poder-lo vendre a més bon preu. Després de la cursa, s'ha programat una botifarrada popular a la sala polivalent de l'entrada del poble a un preu de deu euros, cinc per als infants.

Recordar les tradicions

Pel que fa al futur centre d'interpretació, de moment s'hi han col·locat els principals trofeus aconseguits pels equips del poble durant gairebé dues dècades. La voluntat, però, és també exposar-hi un recull de fotografies de tots els anys en què el club de rem de Colera va estar en actiu.

A més, en col·laboració amb l'associació organitzadora, s'han començat a fer xerrades i activitats vinculades a la difusió i promoció del rem.