Els veïns i alcaldes del municipis de Pontós, Borrassà, Garrigàs i Palau de Santa Eulàlia tornaran a tallar avui a la tarda la N-II. En aquesta ocasió ho faran a la cruïlla de Pontós, al punt on el Ministeri de Foment va iniciar les obres d'una rotonda que no s'han acabat mai. Es tracta del segon tall que es fa a la via en només un mes per a reclamar millores als accessos d'aquestes quatre poblacions. Però no seran els únics. L'alcalde de Pontós, Jaume Prats, ja ha anunciat que n'estan preparant de més contundents per aconseguir que se'ls faci cas.

La primera mobilització es va fer el 15 d'agost passat a la mateixa hora que la prevista per avui: a les set de la tarda. Coincidia, volgudament, amb l'operació tornada del pont de la Mare de Déu d'Agost i hi van participar unes 200 persones amb pancartes. En aquella ocasió es va barrar el pas als cotxes a l'encreuament de Garrigàs, un altre del punts negres d'aquesta transitada via. Aquest i Pontós són dos dels punts on l'Estat preveia intervenir i on, de fet, va iniciar treballs abans de les eleccions generals del desembre passat però les quals va aturar fa mes de mig any. De moment, asseguren que no han rebut notícies de Foment però ja avancen que faran més talls i que una de les possibilitats és fer-ho en algun tram on tingui més repercussió com ara a la rotonda d'entrada a Figueres.

Les obres aturades

Les obres previstes i aturades consisteixen en la millora de les interseccions amb la construcció de dos giratoris i passos enlairats per conduir a les altres vies secundàries. Als alcaldes els van dir que s'havien aturat perquè han decidit fer modificacions al projecte. Els treballs es van adjudicar per 6,8 milions.