El dispositiu policial activat durant els mesos de juliol i agost contra el 'top manta' a Roses (Alt Empordà) ha donat com a resultat el decomís d'un total de 6.439 articles destinats a la venda ambulant il·legal. La majoria del material intervingut són falsificacions de roba, calçat i complements de marca. Durant aquests dos mesos, el dispositiu conjunt de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha controlat diàriament el passeig marítim de la població i les platges urbanes, que és on més manters hi ha. També s'han centrat en controlar els accessos als espais de venda il·legal, per detectar els cotxes que trasllades i subministren els articles. A banda de decomissar material, també han aixecat 73 actes per infraccions.

La Policia Local de Roses ha activat aquest estiu un servei específic de detecció i control de venda il·legal al municipi que han donat com a resultat l'aixecament de 73 actes i el decomís de 6.439 articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges. Aquest any han detectat un increment del calçat.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en els espais amb una major afluència de públic, com el passeig marítim i les platges urbanes. En conseqüència, els serveis de vigilància tenen una especial incidència en aquests espais. Tot i que la vigilància s'ha realitzat de forma continuada al llarg de tot el dia, s'ha intensificat durant la tarda i el vespre, quan s'activa el dispositiu de control específic que intensifica la vigilància i les intervencions de dissuasió.

Entre els serveis activats entre juliol i agost, hi ha el patrullatge diari pel passeig marítim i, també, el control als accessos dels espais de venda il·legal per detectar els vehicles que traslladen i subministren els articles. Les actuacions s'han fet conjuntament amb efectius dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Local.

Els caps dels tres cossos policials es reuneixen setmanalment per coordinar-se i planificar la setmana amb l'objectiu d'optimitzar al màxim els dispositius. Enguany, han dividit el passeig en quatre trams i cada cos policial s'ha fet càrrec de la vigilància d'un dels trams (en el cas de la Policia Local, dos trams), a partir de les set de la tarda, que és quan es concentren els manters.

Tot el material decomissat fins ara restarà dipositat en el magatzem que la Policia Local de Roses ha habilitat. Un cop acabin els tràmits administratius, el destruiran.