El govern de Figueres portarà a aprovació inicial al ple d'avui un expedient de modificació de crèdit per valor 1.676.731,73 euros amb l'objectiu de finançar diverses inversions al llarg d'aquest darrer trimestre. Entre les principals actuacions, hi ha la partida de 300.000 euros (que formaria part del milió d'euros previst inicialment al pressupost) per a la contractació de la redacció del projecte del nou pavelló municipal, que preveuen ubicar a la zona de l'Olivar Gran. També es preveu una actuació de 489.221 euros per al projecte d'adequació del carrer Calçada dels Monjos, carrer dels Fossos i l'entorn així com 86.026 euros per adequar la vorera del Monturiol entre el carrer Ample i el Pella i Forgas.

Els canvis de partides també implicaran una partida de 40.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques que, asseguren, se sumarà als més de 300.000 euros invertits en adequació de traçats per a vianants aquest any, «fruit del pacte amb el grup de Compromís d'Esquerres».

També es preveu una inversió inicial de 15.824 euros per arreglar els accessos malmesos de l'Estadi Albert Gurt i se'n destinaran 25.000 euros per millorar l'asfaltatge i l'entrada del pavelló municipal. També es preveuen diversos suplements de crèdit entre els quals hi ha una partida de 318.500 euros per a la reforma de de les futures dependències dels serveis socials al local del carrer Sant Pau. Pel què fa a les baixes, se sacrifiquen algunes actuacions anunciades com ara el projecte de canvi de platea del Teatre Jard o la resta de la partida del nou pavelló si bé des del govern asseguren que s'acumularà al pressupost vinent un cop s'hagi elaborat el projecte, entre d'altres.

Amb tot, l'alcaldessa, Marta Felip, assegura que amb la modificació «es donarà compliment als objectius prioritaris del govern municipal com és la millora de les instal·lacions esportives i la creació de la principal, com és el nou pavelló, així com la contínua millora de places i carrers». A més, insisteix s'hi incorporen peticions de grups municipals com Compromís, C's i el PP que «van ajudar a l'aprovació del pressupost amb les inversions que demanaven amb benefici de la ciutat».