El xofer d'un camió va morir durant la matinada de dimarts a dimecres després que bolqués el tràiler que conduïa a l'AP-7 a l'altura de Garrigàs. L'home, M.A.R., era veí de Carcaxient, a València i tenia 61 anys. Els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit investiguen les causes del succés.

A causa del sinistre viari, es van produir retencions a l'autopista en sentit nord. D'entrada perquè l'autopista va estar tallada durant prop de dues hores i després perquè només hi havia un carril obert al trànsit. De fet, l'autopista no va normalitzar la situació fins al cap de nou hores, cap a dos quarts de tres de la tarda.

L'accident de trànsit va tenir lloc al voltant de dos quarts de sis de la matinada poc després de l'àrea de servei de Garrigàs, a l'altura del quilòmetre 34. S'hi van desplaçar ràpidament els serveis d'emergències. Hi van treballar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del SEM i cinc dotacions dels Bombers. Quan hi van arribar però, no van poder fer res per salvar la vida del xofer i únic ocupant del camió. Els Bombers van fer tasques d'excarceració però l'home va morir.

Quant a l'afectació viària, la via va estar tallada totalment en sentit nord durant més de dues hores. A tres quarts de vuit del matí, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), es va poder reobrir un carril de la calçada per a la circulació dels vehicles. I fins a dos quarts de tres de la tarda, segons Infoautopista, no es va donar per normalitzada la situació i, per tant, van desaparèixer les retencions.

Durant totes aquestes hores hi van estar treballant per una banda una grua que es va emportar el camió sinistrat, i per l'altra, també, es va haver de treure la càrrega de fruita de dins del camió i transvasar a un altre vehicle pesant.

Amb aquest sinistre mortal ja són 27 els que hi ha hagut a la província de Girona des de principis d'any, els quals s'han cobrat 34 víctimes mortals.

La ferida a Viladamat

La setmana està essent negra a l'Alt Empordà pel que fa a sinistralitat a les carreteres. Si ahir va tenir lloc el sinistre mortal de Garrigàs, dimarts n'hi va haver un altre amb una dona ferida crítica. La conductora, de 56 anys, va impactar contra un camió mentre circulava per la carretera C-31 a l'altura de Viladamat. Va ser evacuada en l'helicòpter medicalitzat cap a l'hospital Josep Trueta de Girona, on encara ahir restava ingressada a l'UCI en estat greu.