La Rambla de Figueres acollirà del 8 a l'11 de setembre la 32ena edició de la Mostra del Vi de l'Empordà, que enguany espera superar els 12.000 visitants i els 8.000 tiquets venuts. Com a novetats, es faran canvis a la distribució dels 26 expositors participants ubicant-los al centre i s'ha optat per eliminar les degustacions alimentàries incloses als tiquets degustació, que aquest any costaran 10 euros. El regidor de Fires, Jordi Masquef, va insistir que es tracta d'un fira totalment consolidada. La nova edició s'inaugurarà dijous vinent a la tarda de la mà dels humoristes -ara vinculats al món vitinícola- Carles Xuriguera i Rafael Faixedas.

Les portes s'obriran els dos primers dies a les sis de la tarda. Dijous els estands serviran fins a les deu però divendres i dissabte l'horari de tancament s'allargarà fins a les onze de la nit. Dissabte, a més, s'obrirà de dotze a dues i diumenge, l'horari serà de dotze a dues i de sis a nou de la nit. L'afluència, si el temps acompanya, està més que garantida. I és que segons els organitzadors, es tracta d'una cita obligada després de l'estiu.

Per això, esperen arribar als més de 12.000 visitants i vendre més de 8.000 tiquets degustació, que aquest any seran dos euros més barats i es pagaran a deu euros.

En aquest sentit, el president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Josep Serra, va dir que cada cop es treballa per professionalitzar-la més i a «millorar-la si es pot». D'aquí la incorporació de nombrosos tastos professionals a un preu de nou euros que es faran durant tots els dies que duri la mostra a l'Espai DO. Entre aquests, n'hi haurà un a cegues entre quatre cellers que hauran d'esbrinar i identificar els seus propis vins.

Una altra de les novetats ha estat la decisió de situar els estands al centre de la fira per facilitar el pas als visitants. Entremig, s'hi ubicaran els espais lúdic i de tast, el de tallers i un de concerts, a la part baixa de la Rambla. L'Espai DO es mantindrà a la placeta baixa.