Membres del cos d'Agents Rurals van enxampar un grup de furtius pescant amb una xarxa de cinquanta metres que ocupava tota l'amplada del Fluvià, a Bàscara fa poc més d'una setmana. Els pescadors ja havien capturat 300 exemplars de bagres i barbs i tenien una segona xarxa apunt per posar al riu. Aquest tipus de pesca que permet grans captures està prohibida per llei i pot suposar sancions de fins a 9.000 euros i responsabilitats penals. Van ser denunciats pels agents.

Els Agents Rurals van veure el 21 d'agost un grup de persones, entre les quals hi havia menors, que s'estaven banyant al riu. Segons han explicat, en fer la inspecció van localitzar una xarxa que tenien instal·lada. A més, entre la vegetació van trobar amagada una bossa amb més de deu quilos de captures recents i l'altra xarxa que tenien preparada per ser utilitzada. Quan van retirar la que estava extesa van comptar 150 exemplars més de bagres i barbs de l'Ebre.

Segons Agricultura, aquestes xarxes estan prohibides en aigües continentals per la Llei 22/2009, del 23 de desembre, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals. Per això els pot suposar una important sanció i responsabilitats penals. La utilització de les xarxes està prohibit tant en la pesca com en la caça d'ocells fringíl.lids. És un sistema efectiu per fer gran quantitatde captures i és utilitzat freqüentment pels furtius. Durant el 2015, segons les dades del Departament d'Agricultura, a les comarques gironines es van fer 177 inspeccions de captura de fringíl·lids, sis denúncies i vuit decomissos.Pel que fa als furtius, fa dues setmanes la Societat que gestiona el coto de la Muga a Boadella demanava més vigilància. La truita no es pot pescar però se n'emporten a galledes, es queixen.