Tres mitjans aeris i vuit vehicles terrestres van treballar ahir a contrarellotge al polígon industrial de Vilamalla per extingir un incendi al marge de l'antiga N-II el qual també va obligar a confinar una casa de colònies de Santa Llogaia on es fa un casal de tenis per la quantitat de fum que hi havia inicialment. S'havia plantejat portar els infants al pavelló municipal de Vilafant però els seus pares els van poder recollir sense cap més incident. Al casal hi havia una vintena de persones entre infants i l'equip de monitors.

El foc es va declarar a un quart de tres de la tarda i ràpidament els Bombers de la Generalitat van enviar tres mitjans aeris i vuit dotacions terrestres a combatre les flames. En tractar-se de canyissar i matoll, els mitjans aeris van girar cua en poca estona i van ser els efectius terrestres els que es van centrar en l'extinció de les flames, que van acabar afectant també un tancat d'arbres xiprers.

El foc va obligar a tallar l'antiga N-II en els dos sentits al quilòmetre 2,3 i el camí que va de Vilafant a Santa Llogaia. De fet, la circulació en ambdues carreteres va quedar interrompuda fins a les sis de la tarda, quan es va poder donar per extingit el foc i es van retirar els camions de bombers que ocupaven la calçada.

És el tercer incendi d'aquestes característiques que es registra en els darrers dies. Els altres dos van produir-se a Maçanet de la Selva, també a tocar del polígon industrial, on les flames van arrasar més de dues hectàrees que també van extingir-se únicament amb camions de bombers. L'altre foc d'aquestes característiques va tenir lloc la setmana passada a Sant Antoni de Calonge, també van ser poc més de dues hectàrees.