06 de setembre de 2016
06.09.2016

El Port de la Selva preveu un increment del nivell de sal i manté les restriccions

L'alcalde, Josep M. Cervera, té previst reunir-se avui amb el sector nàutic per oferir-los aigua regenerada per a la neteja d'embarcacions

07.09.2016 | 07:20
El municipi s´omple d´embarcacions d´esbarjo durant l´estiu.

Els nivells de salinització de l'aigua de l'aqüífer del Port de la Selva continuen augmentant i, per tant, el municipi preveu mantenir les restriccions sense data de finalització concreta si les pluges no arriben. L'alcalde, Josep M. Cervera, diu que creuen que els resultats de les analítiques que arribaran a finals de setmana els situaran al llindar o per sobre dels 250 mg/l de clorur -la sal de mar- per la qual cosa augura que des del Departament de Salut facin algun tipus de recomanacions. D'altra banda, el Govern municipal té previst reunir-se avui amb les empreses nàutiques de la població per establir un sistema d'aigua regenerada per tal que puguin fer la neteja de les embarcacions quan comenci la retirada i emmagatzematge habitual que es fa amb la fi de la temporada.

Cervera reitera que l'aigua és apta però que la setmana passada el nivell ja va pujar, per la qual cosa la prohibició per a l'ús que no sigui estrictament el domèstic continua. De moment, no es preveuen restriccions de boca però alerta que si segueix incrementant podrien establir-se algun tipus de recomanacions per a alguns col·lectius concrets com persones malaltes o nadons. Amb tot, insisteix que al municipi hi ha molta menys gent i que des que es van posar en marxa les restriccions la població s'ha sensibilitzat i el consum s'ha reduït. Malgrat això, les pluges no arriben i, per tant, se seguirà sense poder utilitzar l'aigua per al reg agrícola, de jardins, omplir piscines, netejar carrers, espais públics embarcacions, façanes o terrasses. Davant d'això, Cervera va oferir aigua regenerada provinent del terciari supeditada als usos suspesos i prèvia sol·licitud. En aquest sentit, avui es reunirà amb el sector nàutic per plantejar-los que es dotin d'un dipòsit per tal que l'Ajuntament els reparteixi l'aigua. L'objectiu és que puguin fer la retirada d'embarcacions de la qual s'encarreguen a final de temporada amb totes les garanties. De moment, no han rebut cap altra petició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook