Una canonada principal de Roses encarregada d´impulsar l´aigua ha rebentat avui a la tarda a l´avinguda Rodes, a prop de l´hotel Casa del Mar deixant sense servei les urbanitzacions de Santa Margarida, La Garriga, Mas Buscà, Mas Fumats i Mas Matas. La companyia d´aigua ha pogut solucionar el problema després que els bombers tanquessin la clau de pas i els veïns han pogut tornar a disposar d´aigua al vespre, segons que informava l´alcaldessa de la població, Montserrat Mindan.

La inundacióha estat considerable i el trencament de la canonada s´atribueix a la fatiga dels materials pels nombrosos anys que fa que es troba en funcionament. Precisament, es tracta d´una instal·lació que ja estava en el punt de mira del govern municipal i tenia previst una actuació urgent per a canviar-la. Però no ha resistit.

Mindan assegura que canviar aquesta canonada era una de les prioritats que ja es contemplaven en el pressupost i que després d´haver rebentat agafarà un caràcter d´urgència.

El forat que ha deixat l´incident a la via pública era de gran envergadura i fins i tot l´alcaldessaha penjat una fotografia del mateix al seu compte de les xarxes socials perquè els veïns poguessin observar la dimensió del problema. Durant la nit, la companyia d´aigües es dedicarà a tapar aquest sot després d´haver-se assegurat que tots els veïns tenien reestablert el subministrament.