El Casino Menestral de Figueres i l'arxiu-col·lecció de l'expert en ?cinema Lluís Benejam, en col·laboració amb múltiples entitats de la ciutat i la comarca, ha ?programat un cicle amb una trentena d'actes durant un mes per parlar sobre el drama dels refugiats. Les activitats, sota el títol Refugiats, un drama actual, s'iniciaran el ?proper divendres, 16 de setembre, i s'allargaran fins al 16 d'octubre.

Les jornades s'iniciaran a les vuit del vespre a la Casa Empordà amb la inauguració de l'exposició sobre la pel·lícula L'última frontera de Manuel Cussó-Ferrer acompanyada d'una mostra de cartells que films que han tractat aquesta problemàtica.

La pel·lícula va ser filmada a la serra de l'Albera fa 25 anys i aborda el drama viscut per Walter Benjamin fugint dels nazina. Amb l'objectiu d'aprofundir-hi, l'endemà dissabte 17 de setembre al mateix punt i a partir de les cinc de la tarda es podrà conversar amb el seu director.

Activitats per a tothom

Durant tot el mes hi continuaran les xerrades, sortides culturals per diferents punts de Figueres i la comarca i tampoc hi faltaran les exposicions, el teatre, les sessions de cinema o les vetllades poètiques. A més, la inauguració de cada exposició s'acabarà amb el maridatge d'una copa de vi d'un celler empordanès, col·laboradors del cicle, i productes de l'Empordà. L'objectiu és oferir un espai de debat a l'entorn d'aquesta problemàtica de rabiosa actualitat.