L´Ajuntament de l´Escala ha decidit incloure a l´anomenada zona blava d´aparcament d´hivern la plaça Nova. La decisió, asseguren des del Govern, s´ha fet amb el consens de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l´Escala, amb l´objectiu de «garantir la rotació». Fins l´any passat, l´aparcament de pagament d´hivern incloïa les places en superfície de la Riba i de la Punta, que ara han desaparegut amb el projecte de millora del front marítim del nucli antic.

El canvi, que es començarà a aplicar a partir d´aquest divendres, implicarà que hi hagi 160 places de pagament entre la plaça Nova -que també era de pagament a l´estiu-, la de la rectoria i els carrers Enric Serra i el pintor Joan Massanet. Des del Govern recorden que els preus d´hivern són a preus «molt més reduïts que les d´estiu» i que es pot aparcar un quart d´hora per deu cèntims o una hora i trenta minuts, per 90. La franja horària de pagament serà de dilluns a dissabte, de nou a una del migdia i de quatre a vuit.

El regidor de Serveis del municipi, Robert Figueras, insisteix que s´ha actuat «d´acord amb les peticions que ens feien els comerciants de disposar d´un nombre de places d´aparcament regulat suficients com per intentar garantir que hi hagi una rotació que afavoreixi l´activitat comercial en aquesta zona».