L'empresa especialitzada en elaboració tradicional de salaons, Anxoves El Xillu, de l'Escala, porta el seus productes artesans al nou espai gastronòmic que ha obert el Gran Teatre del Liceu, l'"pera Samfaina. Les anxoves i les olives d'El Xillu es podran degustar a l'Odissea, l'experiència central de l'"pera, creada per relatar la història de Catalunya als comensals.

Impulsat per l'empresa Tast Barcelona i ubicat a l'emblemàtic teatre, el nou espai busca promoure la cultura catalana a través de la gastronomia. Per això els seus col·laboradors, l'escenògraf, Franc Aleu;?el membre del Tricicle Joan Gràcia i els germans Roca, encarregats de l'assessorament gastronòmic, han volgut apostar pels productes i receptes més característiques del país. «La seva idea és que ningú marxí de l'"pera sense tastar les nostres anxoves», assegura el gerent de l'empresa familiar, Francesc Moner. Per això, les seves elaboracions es podran ?tastar a diversos escenaris de l'innovador espai com la Vermuteria, concebuda com el preàmbul de l'experiència; el Mercat, on es podran comprar, o a l'Odissea.