Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir al migdia dues persones per tinença de marihuana en un dels pisos ocupats il·legalment al bloc de protecció oficial de la plaça Joan Tutau de Figueres. Els agents van acudir a l'edifici després que un veí alertés que una persona l'estava amenaçant. Un cop allà i davant de les sospites que en un dels habitatges hi haguessin intercanvis de droga, van escorcollar els pisos de la primera planta i hi van trobar diversos cabdells d'aquesta substància, que feia un total de 150 grams. La policia també va descobrir que tenien la llum punxada directament de la línia general, per la qual cosa se li imputa un delicte de defraudació del fluid elèctric. El veí que va alertar els agents va presentar ahir a la tarda denúncia davant dels Mossos per amenaces.

La situació a l'edifici és cada cop més tensa. Fa mesos que els veïns tenen problemes de convivència amb ocupes il·legals. Fins la setmana passada havia transcendit que n'hi havia sis però, fonts municipals, han assegurat que se n'ha detectat un setè. La xifra, però, podria continuar augmentant.

La situació genera conflictes no només en les relacions entre els residents sinó de brutícia, abocaments i destrosses de les zones comunitàries. Els veïns estan tips de trucar la policia, que entre la setmana passada i aquesta hi hauria fet diverses inspeccions. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per la seva banda, va assegurar la setmana passada que iniciaria controls per a comprovar la magnitud de la situació. I és que l'edifici, de la seva propietat, estava destinat a tenir usos socials. Els afectats alerten que la situació és insostenible i que necessiten solucions «abans que passin coses més greus».