L'Ajuntament de Figueres i el Bisbat han signat el contracte de lloguer del teatre del Bon Pastor de la zona oest de la ciutat per tal d'incorporar-lo, després d'anys de reivindicacions, a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat. L'acord es va materialitzar dimecres tot i que feia mesos que es negociava. D'aquesta manera, Figueres abonarà uns 500 euros mensuals en concepte d'arrendament i l'àrea de Benestar serà qui el gestionarà i en decidirà la programació. El document estableix que al centre no s'hi podran fer en cap cas actes de caràcter religiós ni de culte.

Feia anys que el barri reclamava que aquesta zona de la ciutat comptés amb un equipament municipal on, d'alguna manera, el Bon Pastor passés a formar part de Figueres més enllà de la trama urbana. Fins fa poc, el local -que disposa d'una sala d'actes, teatre i aules- el gestionava l'Associació Cultural del Bon Pastor, que fa uns mesos es va dissoldre.

Des del Bisbat, com a propietaris de l'espai, feia temps que treballaven per arribar a un acord amb l'Ajuntament per tal que la ciutat disposés de l'espai i a la vegada s'inclogués a la seva programació estable d'activitats.

Durant diversos mesos, la iniciativa va estar encallada però el passat mes d'agost es va aprovar en comissió informativa i, finalment, al ple. Dimecres el llarg procés va culminar amb la signatura del contracte d'arrendament, que té una durada de quatre anys.

L'objectiu: promoure una programació d'activitats amb les entitats i les associacions que «vetllin per assolir objectius socioculturals de cohesió».

El nou equipament de Figueres té capacitat per a unes 274 persones, 184 de les quals tenen lloc a la sala teatral. El gestionarà Benestar però la parròquia es reserva el dret de poder-lo utilitzar un màxim de vint dies l'any. En canvi, no s'hi podran fer actes de caire religiós ni de culte.